Arkib Berita Arkib Agihan Akhbar Soalan Tazkirah Rangkaian Lain Isi Kandungan Seremban Kuala Pilah Port Dickson Jempol Jelebu Rembau Tampin Gemas Nilai Koleksi Jejak Asnaf Koleksi Web Radio Khutbah Jumaat
Sejarah Penubuhan Konsep Penubuhan Objektif Strategi Budaya Kerja Visi & Misi Bahagian/Unit Carta Organisasi Peta Lokasi Pengenalan Jenis Zakat SPZB Zakat Dan Cukai Kalkulator Zakat Cara Kira Zakat Amalan Berzakat Cara Pembayaran Operasi Sampai Ops Rakan Niaga Pameran Zakat Taklimat Zakat Slot Info Zakat Khutbah Jumaat Kuliah Zakat Operasi Akhbar Operasi Tol Operasi Viper ZaKAD Tahun 2000 Tahun 2001 Tahun 2002 Tahun 2003 Tahun 2004 Tahun 2005 Tahun 2006 Tahun 2007 Tahun 2008 Seremban Kuala Pilah Port Dickson Jempol Jelebu Rembau Tampin Gemas Nilai
Berzakat menyuburkan dan mengembangkan harta pembayar zakat. Firman Allah SWT : "Bandingan orang-orang yang membelanjakan hartanya ke jalan Allah, ialah sama seperti benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai, yang mengandungi seratus biji. Dan ingatlah, Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang menghendakinya." (Al-Baqarah, 261)
Kadar Nisab Zakat Harta Untuk Negeri Sembilan Bagi Tahun 1430H adalah
RM 7,909.03
Powered by Squirrel Mail
(ver 1.5.1)
Username
:
Password
:

PZNS Mengamalkan Sistem Pengurusan Kualiti ISO 9001:2008
     
 
zakatbiz - Zakat Internet PZNS akan dilancarkan

     Pusat Zakat Negeri Sembilan (PZNS) akan memperkenalkan perkhidmatan zakat internet tidak lama lagi. Zakat Internet Pusat Zakat Negeri Sembilan dikenali dengan nama zakatbiz adalah satu portal zakat di mana pembayar zakat boleh membuat sebarang perkhidmatan zakat secara online melalui internet dan komputer peribadi dengan selesa dari sebarang lokasi. Perkhidmatan ini ditawarkan secara percuma kepada semua pembayar Pusat Zakat Negeri Sembilan.

     Pembayar boleh mendapatkan khidmat zakat internet ini dengan melayari laman web http://www.zakatns.com.my atau http://www.zakatns.biz

     Semua pengguna internet boleh mengguna pakai transaksi zakat internet zakatbiz yang mudah sejajar dengan slogan "Membayar Zakat Di Mana Saja".

     Untuk menggunakan perkhidmatan Zakat Internet, pelanggan perlulah mendaftar melalui internet. Antara perkhidmatan-perkhidmatan yang disediakan dalam Zakat Internet ialah Pembayaran Zakat Melalui Perbankan Internet (Permulaan Bank Islam), Melihat dan Mencetak Penyata Zakat dan Khidmat Pelanggan. Melalui Khidmat Pelanggan, pengguna boleh memohon penyata, mengemaskini profil, menukar kata laluan dan menukar alamat.

     Sebagai permulaan, waktu operasi zakatbiz adalah dari 8.30 pagi hingga 5.00 petang (Isnin - Jumaat hari bekerja) dan 8.30 pagi hingga 1.00 tengahari (Sabtu hari bekerja). Waktu perkhidmatan akan dilanjutkan kepada 24 jam untuk perancangan akan datang.

     Selain memberikan keselesaan kepada pembayar-pembayar zakat untuk menjalankan urusan pembayaran zakat tanpa perlu mengunjungi kaunter zakat, perkhidmatan ini turut meningkatkan daya saing Pusat Zakat Negeri-Negeri dengan berlandaskan kemajuan teknologi maklumat.

Lain-Lain Arkib Berita

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
     
Paparan menarik dengan Internet explorer 4 ke atas, dan paling sesuai dilayari dengan menggunakan Window XP serta resolution 800x600 pixels
::Hak Cipta Terpelihara © Bahagian IT Pusat Zakat Negeri Sembilan::